Pasta med lungemos

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Er du lungemosfan? Prøv denne varianten av den gode, gamle tradisjonsmaten - lungemos som pastasaus er spennende og full av smak, og en super måte å introdusere denne klassikeren til skeptikere. 

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 400 g lungemos
  • saft og revet skall av 0,5 stk. sitron
  • 2 ss kapers (kan utelates)
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 2 ss bladpersille

Slik gjør du

  1. Finhakk løk og hvitløk og fres den i olivenolje i en stekepanne til den er myk og blank.
  2. Klem ut lungemosen i pannen og la det hele surre i 8-10 minutter, til det er gjennomvarmt. Tilsett kapers, kajenne, sitronsaft og -skall. Smak til med litt salt og pepper. 
  3. Kok pasta etter anvisning på pakken og hell av kokevannet. Hell den varme pastaen på et fat og fordel den varme lungemosen over. Dryss over persille og litt ekstra revet sitronskall.

Server rykende varm, gjerne med revet parmesan eller annen fast og smaksrik ost.