Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Møyrlefse - lefse til rakfisk og lutefisk

Lefser til rakfisk og lutefisk

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir cirka 8 lefser

  • 1,5 kg kokte poteter
  • ca. 150 g siktet eller fin sammalt rug
  • ca. 150 g hvetemel
  • 5 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2166 kcal
Fett 7 g
Protein 62 g
Karbohydrater 428 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Myke potetlefser som passer spesielt godt til fisk- og kjøttretter.  Lefsene er enkle å lage og kan fryses ned for senere bruk.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir cirka 8 lefser

  • 1,5 kg kokte poteter
  • ca. 150 g siktet eller fin sammalt rug
  • ca. 150 g hvetemel
  • 5 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2166 kcal
Fett 7 g
Protein 62 g
Karbohydrater 428 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Tips! Hvis ikke lefsene skal spises samme dag lønner det seg å fryse dem med matpapir mellom lagene og ta opp fra fryseren i porsjoner.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.12723, server:MP-PRD-WEB13 24.01.2025 12:01:36