Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kyllingkraft

Koking av kyllingkraft

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 1 l ferdig kraft

  • 1 stk. kyllingskrog
  • 2 stk. løk i biter
  • 0,5 stk. purre
  • 2 stk. gulrot i biter
  • 0,25 stk. sellerirot
  • 2 stk. laurbærblad
  • 10 stk. hel pepper
  • 2 stilker frisk timian eller litt tørket
  • 1 stilk frisk estragon
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Redusert kraft er et utmerket utgangspunkt for en god saus.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 1 l ferdig kraft

  • 1 stk. kyllingskrog
  • 2 stk. løk i biter
  • 0,5 stk. purre
  • 2 stk. gulrot i biter
  • 0,25 stk. sellerirot
  • 2 stk. laurbærblad
  • 10 stk. hel pepper
  • 2 stilker frisk timian eller litt tørket
  • 1 stilk frisk estragon

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Bruk gjerne også smakstilsetninger som pesto, chili, curry paste, chutney og vanlig eller søt soyasaus. Disse passer til kylling og kalkun, siden det hvite kjøttet har en mild egensmak.

Har du ikke mulighet til å koke kraft , så finnes det i dag flere typer fond/kraft å få kjøpt, både flytende, i pulver og i terningform. Vær oppmerksom på at de ofte kan være litt salte hvis sausen skal kokes inn.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode:

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB12 22.05.2024 02:06:22