Hvordan koke poteter

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lite er så norsk som kokte poteter til middag i pottitlandet Norge. Selv om poteter har blitt byttet ut med pasta og ris i mange sammenhenger, er fortsatt kokte poteter en selvfølge på middagsbordet for veldig, veldig mange. Her får du de beste tipsene til hvordan du koker poteter.

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g potet
  • ca. 1 l vann

Slik gjør du

Dampkoking av poteter

Følg punkt 1 og legg så potetene i en romslig kjele med potetrist i bunnen. Hell på kokende vann og sett på lokk. Koketiden er omtrent den samme som koking i vann.

 

Når potetene koker i stykker:

Det er særlig melne poteter som kan koke i stykker. Om uhellet skulle være ute, så la potetene renne godt av seg (gjerne i et dørslag) og lag potetmos. Det gjør ikke noe om litt av skallet blir med. Tilsett litt smør eller margarin og rør inn litt melk til du har en luftig og litt grov mos. Vil du ha den helt glatt og fin, så bruk en håndmikser.