Grillet makrell med syltede grønnsaker

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Grillet makrell er tradisjonell sommermat for mange. Vi har gitt den spennende følge av syltede grønnsaker, som et friskt alternativ til rømme og agurksalat. Server små nypoteter til, og sommeridyllen er komplett.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. makrell , eller 8 stk makrellfileter
  • 2 ss nøytral olje til pensling
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Syltede grønnsaker:

  • 6 stk. gulrot
  • 1 pk reddik
  • 2 stk. jalapeño (uten frø)
  • 0,25 potte frisk dill , eventuelt annen frisk urt
  • 3 dl vann
  • 2 dl sukker
  • 1 dl eplecidereddik eller hvitvinseddik
  • 0,5 ts salt

Slik gjør du

Server den grillete makrellen med syltede grønnsaker, og gjerne noen sitronbåter og en klatt rømme. Kokte nypoteter hører også med.