Grillet makrell med syltede grønnsaker
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Grillet makrell er tradisjonell sommermat for mange. Vi har gitt den spennende følge av syltede grønnsaker, som et friskt alternativ til rømme og agurksalat. Server små nypoteter til, og sommeridyllen er komplett.
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. makrell , eller 8 stk makrellfileter -
2 ss nøytral olje til pensling -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper
Syltede grønnsaker:
-
6 stk. gulrot -
1 pk reddik -
2 stk. jalapeño (uten frø) -
0,25 potte frisk dill , eventuelt annen frisk urt -
3 dl vann -
2 dl sukker -
1 dl eplecidereddik eller hvitvinseddik -
0,5 ts salt
Slik gjør du
Server den grillete makrellen med syltede grønnsaker, og gjerne noen sitronbåter og en klatt rømme. Kokte nypoteter hører også med.