Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tangzhong rundstykker

Tangzhong rundstykker

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon deig gir cirka 12 rundstykker

Jevning:

  • 50 g hvetemel
  • 2 dl vann

Deig:

  • 200 g hvetemel
  • 350 g grov sammalt hvete
  • 2 ts sukker
  • 2 ts tørrgjær
  • 3 dl vann
  • 1 ts salt
  • 3 ss nøytral olje

Til pensling og pynt:

  • 0,5 stk. egg til pensling
  • 1 dl solsikkekjerner eller andre frø og kjerner til pynt

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Grove rundstykker bakt på tangzhong metoden som gir ekstra luftig og saftig bakst. Smaker herlig med smør og nyrørt jordbærsyltetøy.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon deig gir cirka 12 rundstykker

Jevning:

  • 50 g hvetemel
  • 2 dl vann

Deig:

  • 200 g hvetemel
  • 350 g grov sammalt hvete
  • 2 ts sukker
  • 2 ts tørrgjær
  • 3 dl vann
  • 1 ts salt
  • 3 ss nøytral olje

Til pensling og pynt:

  • 0,5 stk. egg til pensling
  • 1 dl solsikkekjerner eller andre frø og kjerner til pynt

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Tangzhong er en asiatisk bakemetode som gir veldig luftig og saftig bakst. Både eltetiden og hevetiden er lenger en ved vanlig bakst og deigen blir litt løsere. Metoden kan brukes både til salt og søt gjærbakst. Tørrgjær kan erstattes av fersk gjær. Generelt skal det brukes mindre gjær en til tradisjonell bakst. Ordet tangzhong er kantonesisk og betyr "suppemetode".

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.12723, server:MP-PRD-WEB15 24.01.2025 10:53:01