Stekte nesler og vinterkarse med sesam

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Det irriterende, brennende ugresset nesle er en fantastisk grønnsak, om man bare tenker litt annerledes! Nesler og vinterkarse med sesam og gressløk egner seg godt sammen med asiatiske retter, eller som tilbehør til årets første grillretter.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 l friske nesleskudd
  • 12 knopper vinterkarse
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ts sesamolje
  • 1 ss sesamfrø
  • 2 ss frisk gressløk

Slik gjør du

  1. Skyll neslene godt i rennende kaldt vann og fjern rusk og urenheter. Bruk plasthansker, så du ikke brenner deg. Klem ut så mye vann som mulig, eller bruk en salatslynge for at de skal bli tørre.
  2. Varm en stekepanne med olivenolje og tilsett neslene fres dem til de faller sammen. Tilsett det meste av gressløken og hell neslene på en tallerken.
  3. Dryss over litt salt og kvernet pepper, drypp over noen dråper sesamolje og topp med ristede sesamfrø. Dryss over resten av gressløken og pynt gjerne med ville blomster.