Hopp til hovedinnhold
matprat logo
grytebrød

Grovt grytebrød

Ingredienser

1  porsjoner

Gir et stk brød

  • 250 g hvetemel
  • 250 g byggmel
  • 0,5 ts tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 1 ts honning
  • 4,5 dl vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1700 kcal
Fett 10 g
Protein 56 g
Karbohydrater 318 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Grovt grytebrød er et luftig og sunt eltefritt brød med hvete- og byggmel. Det har sprø og god skorpe fordi det er stekt i jerngryte med lokk.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

Gir et stk brød

  • 250 g hvetemel
  • 250 g byggmel
  • 0,5 ts tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 1 ts honning
  • 4,5 dl vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1700 kcal
Fett 10 g
Protein 56 g
Karbohydrater 318 g

Slik gjør du

Trenden med eltefri bakst har vært sterk de siste årene, og det er ikke så rart: Eltefritt gir lite jobb og mye smak. Ulempen er at deigen trenger lengre hevetid enn om du baker på den tradisjonelle måten. Men det handler bare om rutiner: Dette grove grytebrødet kan du røre sammen på kvelden, og steke morgenen etter. Lite jobb, og mye smak.

trinn du kan merke av

 Vil du ha et mindre grovt grytebrød? Prøv vår oppskrift på eltefritt grytebrød.

grytebrød

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12723, server:MP-PRD-WEB13 24.01.2025 12:33:30