Avokadoburger
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Burger til frokost, sa du?? Selvfølgelig! Her har du en deilig avokadoburger fylt med sprøtt kalkunbacon og porsjert egg. Det er frokosten sin, det!
Ingredienser
porsjoner
-
2 skiver kalkunbacon -
1 ss nøytral olje til steking -
1 stk. egg -
0,5 ts salt -
0,5 ts eddik, 7 % -
0,5 l vann -
1 stk. avokado -
2 blader hjertesalat eller annen salat -
2 skiver agurk , skåret på langs -
2 ss karse eller reddikspirer -
1 ts svarte sesamfrø til pynt
Slik gjør du
- Fres kalkunbacon i en varm panne med olje til det er sprøtt.
- Kok opp vann med eddik og salt. Senk varmen, og lag en liten virvelvind på vannet. Knekk egget forsiktig ned i vannet. La det stivne i vannet i 4-5 minutter, og løft det forsiktig over i kaldt vann. Fjern løs eggehvite så det ser pent ut.
- Del avokado i to, og skrell forsiktig av skallet. Skjær en liten bit av den ene halvdelen, slik at avokadoen står støtt.
- Legg på salatblad, agurkskiver og stekt kalkunbacon. Løft forsiktig over det porsjerte egget, pynt med spirer og legg forsiktig på den andre delen med avokado. Dryss over sesamfrø til pynt.