Wontonsalat
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Friterte og sprø wontons fylt med kjøttdeig av svin smaksatt med chili, hvitløk, soya og sesam smaker helt himmelsk! Sammen med en digg asiatisk-inspirert salat blir dette en skikkelig frisk koserett. Oppskriften gir ca. 7-8 wontons per porsjon. Du kan også lage denne i mindre porsjoner og servere den som en smårett.
Ingredienser
porsjoner
-
200 g kjøttdeig av svin -
1 stk. finsnittet vårløk -
0,5 stk. finhakket rød chili -
1 båt revet hvitløk -
1 ss soyasaus -
0,5 ts sesamolje -
0,5 pk wontonpapir a 200 g -
0,5 stk. eggehvite -
2 dl frityrolje
Salat:
-
250 g cherrytomat -
2 ss frisk koriander -
1 ss frisk mynte -
1 stk. agurk -
3 stk. vårløk
Dressing:
-
2 ss fiskesaus (asiatisk) -
saft av
1 stk. lime -
2 ss soyasaus -
1 ss sukker -
0,5 ts rød chili
Slik gjør du
Anrett wontons sammen med den friske salaten og dryss over urter.