Wontonsalat

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Friterte og sprø wontons fylt med kjøttdeig av svin smaksatt med chili, hvitløk, soya og sesam smaker helt himmelsk! Sammen med en digg asiatisk-inspirert salat blir dette en skikkelig frisk koserett. Oppskriften gir ca. 7-8 wontons per porsjon. Du kan også lage denne i mindre porsjoner og servere den som en smårett.

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g kjøttdeig av svin
  • 1 stk. finsnittet vårløk
  • 0,5 stk. finhakket rød chili
  • 1 båt revet hvitløk
  • 1 ss soyasaus
  • 0,5 ts sesamolje

  • 0,5 pk wontonpapir a 200 g
  • 0,5 stk. eggehvite
  • 2 dl frityrolje

Salat:

  • 250 g cherrytomat
  • 3 stk. vårløk
  • 1 stk. agurk
  • 2 ss frisk koriander
  • 1 ss frisk mynte

Dressing:

  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • saft av 1 stk. lime
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sukker
  • 0,5 ts rød chili

Slik gjør du

  1. Gjør klar grønnsaker og urter til salaten. Del cherrytomat i 4, finsnitt vårløk, skjær agurk i tynne strimler (bruk gjerne en ostehøvel) og hakk koriander og mynte. 
  2. Lag dressing: Rør sammen fiskesaus, limesaft, soyasaus, sukker og chili. Rør til sukkeret er oppløst, og bland dressingen inn i grønnsakene (spar urtene til servering).
  3. Bland sammen kjøttdeig, vårløk, chili, hvitløk, soyasaus og sesamolje i en bolle. Krydre med salt og pepper.
  4. Fyll én og én wonton. Legg en teskje fyll midt i hvert wonton-ark. Bruk litt eggehvite som lim langs alle kantene. Brett deigen sammen rundt fyllet, klem lett godt sammen, slik at det blir tett.
  5. Varm olje i en dyp gryte og friter wonton’ene til de er sprø og har en lys gyllen farge og fyllet er gjennomstekte, ca. 3-4 minutter. Legg dem på kjøkkenpapir, slik at oljen renner av.

Anrett wontons sammen med den friske salaten og dryss over urter.