Wontonsalat

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Friterte og sprø wontons fylt med kjøttdeig av svin smaksatt med chili, hvitløk, soya og sesam smaker helt himmelsk! Sammen med en digg asiatisk-inspirert salat blir dette en skikkelig frisk koserett. Oppskriften gir ca. 7-8 wontons per porsjon. Du kan også lage denne i mindre porsjoner og servere den som en smårett.

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g kjøttdeig av svin
  • 1 stk. finsnittet vårløk
  • 0,5 stk. finhakket rød chili
  • 1 båt revet hvitløk
  • 1 ss soyasaus
  • 0,5 ts sesamolje
  • 0,5 pk wontonpapir a 200 g
  • 0,5 stk. eggehvite
  • 2 dl frityrolje

Salat:

  • 250 g cherrytomat
  • 2 ss frisk koriander
  • 1 ss frisk mynte
  • 1 stk. agurk
  • 3 stk. vårløk

Dressing:

  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • saft av 1 stk. lime
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sukker
  • 0,5 ts rød chili

Slik gjør du

Anrett wontons sammen med den friske salaten og dryss over urter.