Wontonsalat
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Friterte og sprø wontons fylt med kjøttdeig av svin smaksatt med chili, hvitløk, soya og sesam smaker helt himmelsk! Sammen med en digg asiatisk-inspirert salat blir dette en skikkelig frisk koserett. Oppskriften gir ca. 7-8 wontons per porsjon. Du kan også lage denne i mindre porsjoner og servere den som en smårett.
Ingredienser
porsjoner
-
200 g kjøttdeig av svin -
1 stk. finsnittet vårløk -
0,5 stk. finhakket rød chili -
1 båt revet hvitløk -
1 ss soyasaus -
0,5 ts sesamolje
-
0,5 pk wontonpapir a 200 g -
0,5 stk. eggehvite -
2 dl frityrolje
Salat:
-
250 g cherrytomat -
3 stk. vårløk -
1 stk. agurk -
2 ss frisk koriander -
1 ss frisk mynte
Dressing:
-
2 ss fiskesaus (asiatisk) -
saft av
1 stk. lime -
2 ss soyasaus -
1 ss sukker -
0,5 ts rød chili
Slik gjør du
- Gjør klar grønnsaker og urter til salaten. Del cherrytomat i 4, finsnitt vårløk, skjær agurk i tynne strimler (bruk gjerne en ostehøvel) og hakk koriander og mynte.
- Lag dressing: Rør sammen fiskesaus, limesaft, soyasaus, sukker og chili. Rør til sukkeret er oppløst, og bland dressingen inn i grønnsakene (spar urtene til servering).
- Bland sammen kjøttdeig, vårløk, chili, hvitløk, soyasaus og sesamolje i en bolle. Krydre med salt og pepper.
- Fyll én og én wonton. Legg en teskje fyll midt i hvert wonton-ark. Bruk litt eggehvite som lim langs alle kantene. Brett deigen sammen rundt fyllet, klem lett godt sammen, slik at det blir tett.
- Varm olje i en dyp gryte og friter wonton’ene til de er sprø og har en lys gyllen farge og fyllet er gjennomstekte, ca. 3-4 minutter. Legg dem på kjøkkenpapir, slik at oljen renner av.
Anrett wontons sammen med den friske salaten og dryss over urter.