Varm eplemost med salt karamell

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Syrlig eplemost, søt karamell og bittelitt salt – det høres merkelig ut, men det smaker så godt!

Ingredienser

porsjoner
  • 50 g brunt sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0,5 ts salt
  • 3 dl kremfløte
  • 1 l råpresset eplemost
  • 4 stk. hel kanel
  • 2 ss karamellsaus

Slik gjør du

  1. Bland sukker, 1/3 av fløten, vaniljesukker og salt i en kjele og kok opp under stadig røring. Senk varmen litt og rør til sukkeret er helt oppløst.
  2. Hell eplemosten forsiktig i kjelen og rør godt.
  3. Kok opp, senk varmen og la blandingen småkoke i minst fem minutter.
  4. Visp resten av fløten til krem.
  5. Hell drikken i glass og server med en kanelstang i hvert glass og topp med krem og litt karamellsaus.