Valmuefrø- og honningvinaigrette

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En kjempegod og litt annerledes salatdressing med spennende smak av valmuefrø. Passer supert på all slags bladsalat.

Ingredienser

porsjoner
  • 3 ss eplecidereddik
  • 2 ss honning
  • 1 ts sennepspulver (eller 1 ts Dijonsennep)
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss valmuefrø
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 2,5 dl solsikkeolje

Slik gjør du

  1. Bland alle ingrediensene i et romslig glass med tett lokk. Skru på lokket og rist kraftig.
  2. Smak om nødvendig til med sukker, salt og pepper.
    Eplesidereddik kan byttes ut med rød eller hvit eddik, og sennepen kan godt være grov. Sukker kan erstatte honning. Valmuefrø finnes både i svart og hvitt, men smaken er den samme.

    Kan oppbevares i romtemperatur i opptil en måned, så lag gjerne en stor porsjon.