Tørkede jordbær

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Har du prøvd å tørke jordbær noen gang? Tørkede jordbær får en fantastisk konsentrert søt og syrlig jordbærsmak, og er flott å bruke både i frokostblandingen og som pynt på kaker. Og ungene elsker dem! Ekte syrligdrops!

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g jordbær

Slik gjør du

  1. Skjær jordbær i 2-3 mm tykke skiver og legg dem på rist i en dehydrator eller på bakepapir/silikonmatte. Tørk dem på varmluft 50 °C til de er helt tørre.

Oppbevar de tørkede jordbærene i en tett boks. Andre bær som egner seg til tørking er bringebær og blåbær.

Om bærene ikke er helt tørre vil de kunne klistre seg til risten i dehydratoren og være vanskelig å få av. Vær tålmodig, det kan ta opp mot to døgn før bærene er helt tørre.