Tørkede jordbær
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Har du prøvd å tørke jordbær noen gang? Tørkede jordbær får en fantastisk konsentrert søt og syrlig jordbærsmak, og er flott å bruke både i frokostblandingen og som pynt på kaker. Og ungene elsker dem! Ekte syrligdrops!
Ingredienser
porsjoner
-
500 g jordbær
Slik gjør du
- Skjær jordbær i 2-3 mm tykke skiver og legg dem på rist i en dehydrator eller på bakepapir/silikonmatte. Tørk dem på varmluft 50 °C til de er helt tørre.
Oppbevar de tørkede jordbærene i en tett boks. Andre bær som egner seg til tørking er bringebær og blåbær.
Om bærene ikke er helt tørre vil de kunne klistre seg til risten i dehydratoren og være vanskelig å få av. Vær tålmodig, det kan ta opp mot to døgn før bærene er helt tørre.