Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Toast med kantarell

Toast med kantarell

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g fersk kantarell
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ss smør
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • Saften av 0,25 stk. sitron
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 82 kcal
Fett 6 g
Protein 3 g
Karbohydrater 2 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Det er lite som kan måle seg med gleden over å snuble over et uoppdaget kantarellsted i skogen! Luksusen å fråtse i smørstekte kantareller på en skive ristet brød.er den beste og aller enkleste måten å tilberede skogens gull på!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g fersk kantarell
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ss smør
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • Saften av 0,25 stk. sitron
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 82 kcal
Fett 6 g
Protein 3 g
Karbohydrater 2 g

Slik gjør du

  1. Rens soppen, og del de største. Legg soppen i en tørr stekepanne og la den dampe på middels til høy temperatur til den slipper vann. Du kan enten helle av vannet som danner seg, eller la det koke inn.
  2. Finkutt løken og ha den i stekepannen sammen med hvitløk, smør og olje. Stek soppen til den har fått fin farge. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Dryss over urter.
  3. Rist brødskivene i brødrister, eller stek dem gylne i litt olje. Fordel skivene på tallerkener og topp med den stekte soppen. Pynt med litt frisk timian.
Denne tilberedningsmetoden kan benyttes på nesten all slags sopp. Varier smaken med ulike urter. Litt syre framhever den gode soppsmaken. Rødvinseddik eller balsamico kan erstatte sitronsaft. Vil du gjøre enda mer stas på soppen, så topp med en god skive brie eller annen ost, og la den smelte over soppen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Suksess med sopp

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11780, server:MP-PRD-WEB12 13.10.2024 16:50:58