Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tacosnurrer

Tacosnurrer

Ingredienser

porsjoner

Pizzadeig:

  • 0,5 pk fersk gjær
  • 3 dl lunkent vann
  • 2 ss nøytral olje
  • ca. 7 dl hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 400 g karbonadedeig
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss nøytral olje , til steking
  • 1 pk tacokrydder
  • 1,5 dl vann
  • 1 stk. gul paprika
  • 1 stk. rød chili
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 2 stk. vårløk
  • saft av 0,5 stk. lime
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2342 kcal
Fett 68 g
Protein 144 g
Karbohydrater 257 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Pizzasnurrer  er supert i matpakke, som turmat og til barnebursdag. Her har vi laget en tacovariant, som du også gjerne kan lage med rester fra tacomiddagen. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Pizzadeig:

  • 0,5 pk fersk gjær
  • 3 dl lunkent vann
  • 2 ss nøytral olje
  • ca. 7 dl hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 400 g karbonadedeig
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss nøytral olje , til steking
  • 1 pk tacokrydder
  • 1,5 dl vann
  • 1 stk. gul paprika
  • 1 stk. rød chili
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 2 stk. vårløk
  • saft av 0,5 stk. lime
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2342 kcal
Fett 68 g
Protein 144 g
Karbohydrater 257 g

Slik gjør du

1 porsjon gir ca. 16 pizzasnurrer. Oppskriften kan gjerne dobles.
  1. Rør gjær ut i vann og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse.
  2. Brun karbonadedeig i to omganger sammen med løk og hvitløk. Ha i tacokrydder og vann, og la småkoke i ca. 5 minutter.
  3. Kjevle deigen på et stekebrett til en avlang firkant, ca. 30x50 cm. Smør tacokjøttet utover og rull sammen deigen til en pølse.
  4. Skjær den i ca. 1,5 cm tykke skiver og legg dem på et stekebrett kledt med bakepapir. Dryss på ost.
  5. Etterhev pizzasnurrene i ca. 10 minutter. Stek på 225 °C i ca. 15 minutter.
  6. Gjør klar salsaen. Finhakk halle ingrediensene og bland sammen.

Server tacosnurrene med salsa og eventuelt litt rømme.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB15 14.12.2024 05:33:09