Tacosnurrer
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Pizzasnurrer er supert i matpakke, som turmat og til barnebursdag. Her har vi laget en tacovariant, som du også gjerne kan lage med rester fra tacomiddagen.
Ingredienser
porsjoner
Pizzadeig:
-
0,5 pk fersk gjær -
3 dl lunkent vann -
2 ss nøytral olje -
ca.
7 dl hvetemel -
0,5 ts salt
-
400 g karbonadedeig -
1 stk. løk -
2 båter hvitløk -
2 ss nøytral olje , til steking -
1 pk tacokrydder -
1,5 dl vann
-
1 stk. gul paprika -
1 stk. rød chili -
0,5 potte frisk koriander -
2 stk. vårløk -
saft av
0,5 stk. lime
Slik gjør du
1 porsjon gir ca. 16 pizzasnurrer. Oppskriften kan gjerne dobles.
- Rør gjær ut i vann og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse.
- Brun karbonadedeig i to omganger sammen med løk og hvitløk. Ha i tacokrydder og vann, og la småkoke i ca. 5 minutter.
- Kjevle deigen på et stekebrett til en avlang firkant, ca. 30x50 cm. Smør tacokjøttet utover og rull sammen deigen til en pølse.
- Skjær den i ca. 1,5 cm tykke skiver og legg dem på et stekebrett kledt med bakepapir. Dryss på ost.
- Etterhev pizzasnurrene i ca. 10 minutter. Stek på 225 °C i ca. 15 minutter.
- Gjør klar salsaen. Finhakk halle ingrediensene og bland sammen.
Server tacosnurrene med salsa og eventuelt litt rømme.