Tacosnurrer

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Pizzasnurrer  er supert i matpakke, som turmat og til barnebursdag. Her har vi laget en tacovariant, som du også gjerne kan lage med rester fra tacomiddagen. 

Ingredienser

porsjoner

Pizzadeig:

  • 0,5 pk fersk gjær
  • 3 dl lunkent vann
  • 2 ss nøytral olje
  • ca. 7 dl hvetemel
  • 0,5 ts salt

  • 400 g karbonadedeig
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss nøytral olje , til steking
  • 1 pk tacokrydder
  • 1,5 dl vann

  • 1 stk. gul paprika
  • 1 stk. rød chili
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 2 stk. vårløk
  • saft av 0,5 stk. lime

Slik gjør du

1 porsjon gir ca. 16 pizzasnurrer. Oppskriften kan gjerne dobles.
  1. Rør gjær ut i vann og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse.
  2. Brun karbonadedeig i to omganger sammen med løk og hvitløk. Ha i tacokrydder og vann, og la småkoke i ca. 5 minutter.
  3. Kjevle deigen på et stekebrett til en avlang firkant, ca. 30x50 cm. Smør tacokjøttet utover og rull sammen deigen til en pølse.
  4. Skjær den i ca. 1,5 cm tykke skiver og legg dem på et stekebrett kledt med bakepapir. Dryss på ost.
  5. Etterhev pizzasnurrene i ca. 10 minutter. Stek på 225 °C i ca. 15 minutter.
  6. Gjør klar salsaen. Finhakk halle ingrediensene og bland sammen.

Server tacosnurrene med salsa og eventuelt litt rømme.