Syltet egg

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Visste du at skallet fra rødbeter kan brukes til å lage en spennende variant av syltet egg? Ta vare på skallet fra rødbetene, kok det opp i en syltelake og hell det over kokte egg. Du kan bruke den mengden skall du har til overs, og variere med krydder. Syltet egg kan serveres som snacks, delt i to i en salat eller på avokadotoast.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. egg
  • skall fra 2 stk. eller flere rødbete
  • 1 dl eplecidereddik
  • 5 dl vann
  • saft av 1 båt sitron
  • 1 klype salt
  • 1 ss korianderfrø eller andre krydder

Slik gjør du

  1. Kok opp vann og legg i egg. Kok dem 8-10 minutter, slik at de blir hardkokt. Avkjøl eggene i rennende kaldt vann.
  2. Kok opp ingrediensene til laken og la den småkoke i ca. 5 minutter. Avkjøl.
  3. Skrell eggene og legg dem i et rent glass. Hell den avkjølte laken over eggene, og skru på et lokk.
  4. Oppbevar mørkt og kaldt til servering.
Eggene får god farge etter 2-3 timer, men kan stå natten over eller lenger hvis du vil ha en mer intens smak og farge.