Syltet blæretang
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Å sanke tang er enkelt, men hva skal du bruke den til? De ytterste blærene på blæretangen er som små, lubne kapers, med naturlig saltsmak og spennende konsistens. Nydelig i fiskesuppe og sammen med andre fiskeretter, og smaker i tillegg godt på postei eller i salat.
Ingredienser
porsjoner
-
200 g blærer fra blæretang
Lake:
-
4 dl vann -
2,5 dl eplecidereddik -
150 g sukker -
1 ss sennepsfrø -
1 ss rosépepper -
1 stk. laurbærblad -
0,25 ts pepper
Slik gjør du
- Høst frisk tang i rent vann. Bruk saks og klipp av blærene og litt av stilken på blæretangen. Ikke skyll den i ferskvann, det vil sette i gang den naturlige slimproduksjonen.
- Ha alle ingrediensene til laken i en kjele og kok opp. Rør til alt sukkeret har løst seg opp.
- Trekk kjelen av varmen og ha i all tangen. Tangen blir knall grønn, men denne fargen vil etter hvert gå tilbake. Fyll tangen tett i rene, tørre glass, og hell i så mye som mulig av laken. Skru på lokk. Sett glassene kaldt. Den syltede tangen smaker best når den har fått stå i minst 1 måned, men kan godt spises før.
Du kan også sylte andre typer tang, for eksempel unge blærer av grisetang og de ytterste skuddene på sagtang.