Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Blæretang

Syltet blæretang

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g blærer fra blæretang

Lake:

  • 4 dl vann
  • 2,5 dl eplecidereddik
  • 150 g sukker
  • 1 ss sennepsfrø
  • 1 ss rosépepper
  • 1 stk. laurbærblad
  • 0,25 ts pepper

Oppskriftsintroduksjon

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Å sanke tang er enkelt, men hva skal du bruke den til? De ytterste blærene på blæretangen er som små, lubne kapers, med naturlig saltsmak og spennende konsistens. Nydelig i fiskesuppe og sammen med andre fiskeretter, og smaker i tillegg godt på postei eller i salat.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g blærer fra blæretang

Lake:

  • 4 dl vann
  • 2,5 dl eplecidereddik
  • 150 g sukker
  • 1 ss sennepsfrø
  • 1 ss rosépepper
  • 1 stk. laurbærblad
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Du kan også sylte andre typer tang, for eksempel unge blærer av grisetang og de ytterste skuddene på sagtang.

Podcast-episode: Tre favoritter du kan sylte nå

Podcast-episode: Slik sanker du de første ville vekstene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14225, server:MP-PRD-WEB14 21.05.2025 00:52:00