Syltet blæretang

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Å sanke tang er enkelt, men hva skal du bruke den til? De ytterste blærene på blæretangen er som små, lubne kapers, med naturlig saltsmak og spennende konsistens. Nydelig i fiskesuppe og sammen med andre fiskeretter, og smaker i tillegg godt på postei eller i salat.

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g blærer fra blæretang

Lake:

  • 4 dl vann
  • 2,5 dl eplecidereddik
  • 150 g sukker
  • 1 ss sennepsfrø
  • 1 ss rosépepper
  • 1 stk. laurbærblad
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

  1. Høst frisk tang i rent vann. Bruk saks og klipp av blærene og litt av stilken på blæretangen. Ikke skyll den i ferskvann, det vil sette i gang den naturlige slimproduksjonen.
  2. Ha alle ingrediensene til laken i en kjele og kok opp. Rør til alt sukkeret har løst seg opp.
  3. Trekk kjelen av varmen og ha i all tangen. Tangen blir knall grønn, men denne fargen vil etter hvert gå tilbake. Fyll tangen tett i rene, tørre glass, og hell i så mye som mulig av laken. Skru på lokk. Sett glassene kaldt. Den syltede tangen smaker best når den har fått stå i minst 1 måned, men kan godt spises før.
Du kan også sylte andre typer tang, for eksempel unge blærer av grisetang og de ytterste skuddene på sagtang.