Stekt torsk med kapersvinaigrette
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Her har du en frisk og lett torskemiddag akkompagnert med kapersvinaigrette og sukkererter med en «touch» nydelig kardemommesmak.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g torskefilet uten skinn og ben -
2 ss smør -
1 ts salt -
0,25 ts malt nellik -
0,5 ts kvernet pepper -
500 g potet -
1 ss olivenolje -
1 ss finhakket frisk timian -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper -
100 g cherrytomat -
1 pk sukkererter -
1 ss smør -
1 ts malt kardemomme -
0,5 ts salt
Kapersvinaigrette:
-
1 stk. rødløk -
4 ss bladpersille -
2 ss kapers -
1 ss hvitvinseddik eller eplecidereddik -
2 ss olivenolje
Slik gjør du
Forvarm stekeovnen til 180 °C.
- Skjær poteter i mindre biter og ha dem i en ildfast form. Ha i olivenolje, timian, salt og pepper, bland godt og sett formen i stekeovnen. Stek i 25 minutter og ha tomater i formen når det gjenstår 10 minutter av stekingen.
- Finhakk rødløk, persille og kapers til vinaigrettedressingen. Bland inn olivenolje, eddik, salt og pepper.
- Tørk torskefilet med kjøkkenpapir, skjær fileten i porsjonsstykker og krydre med salt, malt nellik og pepper.
- Ha smør i en middels varm stekepanne. Ha fiskestykkene i panna når smøret har fått en nøttebrun farge. Stek til den har fått en fin gyllen farge på begge sider.
- Skjær sukkererter i to på langs. Ha smør i en stekepanne på middelsvarme og fres et knust kardemommefrø, ta det ut og tilsett sukkererter. Stek i ca. 2 minutter.
Server torsken med stekte poteter, tomater, sukkererter og kapersvinaigrette.