Stekt torsk med kapersvinaigrette

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Her har du en frisk og lett torskemiddag akkompagnert med kapersvinaigrette og sukkererter med en «touch» nydelig kardemommesmak.

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g torskefilet uten skinn og ben
  • 2 ss smør
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 500 g potet
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss finhakket frisk timian
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 100 g cherrytomat
  • 1 pk sukkererter
  • 1 ss smør
  • 1 ts malt kardemomme
  • 0,5 ts salt

Kapersvinaigrette:

  • 1 stk. rødløk
  • 4 ss bladpersille
  • 2 ss kapers
  • 1 ss hvitvinseddik eller eplecidereddik
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du

Forvarm stekeovnen til 180 °C.

  1. Skjær poteter i mindre biter og ha dem i en ildfast form. Ha i olivenolje, timian, salt og pepper, bland godt og sett formen i stekeovnen. Stek i 25 minutter og ha tomater i formen når det gjenstår 10 minutter av stekingen.
  2. Finhakk rødløk, persille og kapers til vinaigrettedressingen. Bland inn olivenolje, eddik, salt og pepper.
  3. Tørk torskefilet med kjøkkenpapir, skjær fileten i porsjonsstykker og krydre med salt, malt nellik og pepper.
  4. Ha smør i en middels varm stekepanne. Ha fiskestykkene i panna når smøret har fått en nøttebrun farge. Stek til den har fått en fin gyllen farge på begge sider.
  5. Skjær sukkererter i to på langs. Ha smør i en stekepanne på middelsvarme og fres et knust kardemommefrø, ta det ut og tilsett sukkererter. Stek i ca. 2 minutter.

Server torsken med stekte poteter, tomater, sukkererter og kapersvinaigrette.