Spinat- og fetaostknytter

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Inspirert av greske smaker har vi laget disse smakfulle små butterdeigstertene med spinat, feta og hasselnøtter. Resultatet er lekre, gylne små knyter med deilig fyll. 

Ingredienser

porsjoner
  • 1 pk butterdeig (á 450 g)
  • 1 ss olivenolje
  • 2 stk. vårløk
  • 1 båt hvitløk
  • 400 g frisk spinat
  • 50 g fetaost
  • 1 dl revet vellagret ost , f.eks. parmesan
  • 1 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 50 g hasselnøtter
  • 1 stk. egg
  • 1 ss vann

Slik gjør du

  1. Ta butterdeigplatene ut av pakken og legg dem til tining på litt bakepapir.
  2. Finhakk vårløk og hvitløk, og sjekk at spinaten er godt vasket. Fjern grove stilker.
  3. Varm oljen i en vid stekepanne og fres vårløk og hvitløk raskt. Ha i spinaten og fres den til den akkurat faller sammen. Avkjøl.
  4. Grovhakk spinaten. Smuldre fetaost med fingrene og bland den inn i spinaten sammen med revet ost og créme fraîche. Smak til med salt og kvernet pepper. Husk at fetaosten er salt, så vær forsiktig med saltet.
  5. Del hver butterdeigsplate i to og kjevle dem lett ut. Trekk litt i hvert hjørne, slik at de får «vinger».  Fordel fyllet på butterdeigbitene og dryss hasselnøtter over. Fold deigen rundt fyllet og klem sammen med fingrene slik at pakkene blir tette. Sett dem på bakepapir på et stekebrett.
  6. Visp sammen egg og vann, og pensle hvert knyte godt.
  7. Stek knytene midt i ovnen på 180 °C i 20-25 minutter, eller til de er gyllenbrune over det hele og har puffet godt opp. Avkjøl på rist. Server lune eller kalde, gjerne på en enkel salat.
Knytene kan godt lages i god tid før de skal serveres. Varm dem i ovnen på 180 °C i ca. 10 minutter.