Søt chilisaus

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lag din egen versjon av den populære søte chilisausen! Super til grillet kjøtt eller fisk, eller som dipsaus.

Ingredienser

  • 2,5 dl riseddik
  • 2,5 dl vann
  • 4 dl sukker
  • 2 ss finrevet frisk ingefær
  • 6 båter finhakket hvitløk
  • 100 g grønn og rød chili
  • 4 ss ketchup
  • 3 ss maisenna

Slik gjør du

  1. Bland alle ingrediensene i en kjele og kok opp. La småkoke til sukkeret er helt løst opp.
  2. Rør maisenna ut i litt vann og bland inn i sausen i en tynn stråle under stadig røring. Kok opp og la småkoke et par minutter.
  3. Avkjøl helt og hell på flaske. Oppbevar kaldt i opptil én måned.
Vi har brukt små, thailandske chili i sausen. De er svært sterke, men styrken kan justeres ved å bruke store chili og fjerne en del av frøene. Om sausen blir for tykk, kan konsistensen justeres med litt vann. Blir den for tynn, kan den tilsettes litt mer maisenna.