Søt chilisaus
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Lag din egen versjon av den populære søte chilisausen! Super til grillet kjøtt eller fisk, eller som dipsaus.
Ingredienser
1 porsjoner
-
2,5 dl riseddik -
2,5 dl vann -
4 dl sukker -
2 ss finrevet frisk ingefær -
6 båter finhakket hvitløk -
100 g grønn og rød chili -
4 ss ketchup -
3 ss maisenna
Slik gjør du
- Bland alle ingrediensene i en kjele og kok opp. La småkoke til sukkeret er helt løst opp.
- Rør maisenna ut i litt vann og bland inn i sausen i en tynn stråle under stadig røring. Kok opp og la småkoke et par minutter.
- Avkjøl helt og hell på flaske. Oppbevar kaldt i opptil én måned.
Vi har brukt små, thailandske chili i sausen. De er svært sterke, men styrken kan justeres ved å bruke store chili og fjerne en del av frøene. Om sausen blir for tykk, kan konsistensen justeres med litt vann. Blir den for tynn, kan den tilsettes litt mer maisenna.