Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Smørbrød med chorizo, posjert egg og smørdampet spinat

Smørbrød med chorizo, posjert egg og smørdampet spinat

Ingredienser

4  porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 1 l vann
  • 1,5 ss vineddik
  • 4 skiver ristet landbrød
  • 1 ss smør
  • 1 pk chorizopølse i skiver
  • 1 pk frisk spinat , grove stilker fjernet

salt og pepper

revet parmasan

Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 403 kcal
Fett 26 g
Protein 23 g
Karbohydrater 18 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Å posjere egg regnes av mange for å være litt av et C-moment. Egentlig er det såre enkelt! Men det kan være lurt å øve litt. Server smørbrødene som en varm frokost til din kjære eller som en liten smårett til kvelds.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

4  porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 1 l vann
  • 1,5 ss vineddik
  • 4 skiver ristet landbrød
  • 1 ss smør
  • 1 pk chorizopølse i skiver
  • 1 pk frisk spinat , grove stilker fjernet

salt og pepper

revet parmasan

Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 403 kcal
Fett 26 g
Protein 23 g
Karbohydrater 18 g

Slik gjør du

  1. Kok opp vann i en vid kjele, la vannet stå ca 3-4 cm opp på kanten. Tilsett eddik. Trekk kjelen litt vekk fra platen så det ikke fosskoker. 
  2. Rør med en skje slik at du lager en virvel i vannet. Knekk et egg i en liten bolle, og la det gli ned i virvelen. Gjenta med de andre eggene. Ikke kok for mange egg av gangen. La eggene koke i ca 3-4 minutter. Hviten skal være fast, mens plommen skal være flytende. 
  3. Løft eggene ut av kjelen med en hullskje, og avkjøl dem raskt i litt kaldt vann i en bolle. La dem renne av seg på litt papir før de serveres.
  4. Stek chorizo-pølsene i smøret i 2-3 minutter, til de er gjennomvarme. Tilsett spinatbladene og fres dem raskt til de faller sammen. Krydre med salt og pepper.
  5. Smør brødskivene med litt smør eller kremost og anrett pølser og spinat på skivene. Legg det posjerte egget forsiktig på toppen. Dryss over revet parmesan og litt salt og nykvernet pepper, og pynt med friske urter.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Campaign Sound Cloud Block posjert egg

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB13 15.12.2024 08:27:36