Smørbrød med chorizo, posjert egg og smørdampet spinat

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Å posjere egg regnes av mange for å være litt av et C-moment. Egentlig er det såre enkelt! Men det kan være lurt å øve litt. Server smørbrødene som en varm frokost til din kjære eller som en liten smårett til kvelds.

Ingredienser

4  porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 1 l vann
  • 1,5 ss vineddik
  • 4 skiver ristet landbrød
  • 1 ss smør
  • 1 pk chorizopølse i skiver
  • 1 pk frisk spinat , grove stilker fjernet

salt og pepper

revet parmasan

Slik gjør du

  1. Kok opp vann i en vid kjele, la vannet stå ca 3-4 cm opp på kanten. Tilsett eddik. Trekk kjelen litt vekk fra platen så det ikke fosskoker. 
  2. Rør med en skje slik at du lager en virvel i vannet. Knekk et egg i en liten bolle, og la det gli ned i virvelen. Gjenta med de andre eggene. Ikke kok for mange egg av gangen. La eggene koke i ca 3-4 minutter. Hviten skal være fast, mens plommen skal være flytende. 
  3. Løft eggene ut av kjelen med en hullskje, og avkjøl dem raskt i litt kaldt vann i en bolle. La dem renne av seg på litt papir før de serveres.
  4. Stek chorizo-pølsene i smøret i 2-3 minutter, til de er gjennomvarme. Tilsett spinatbladene og fres dem raskt til de faller sammen. Krydre med salt og pepper.
  5. Smør brødskivene med litt smør eller kremost og anrett pølser og spinat på skivene. Legg det posjerte egget forsiktig på toppen. Dryss over revet parmesan og litt salt og nykvernet pepper, og pynt med friske urter.