Skrei med karri- og kokossaus

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Fersk skrei i sesong er noe av det beste du kan legge på tallerkenen! Her har vi brukt skiver av halestykket på skreien, og gitt dem følge av en karri- og kokossaus med masse herlig smak. A match made in heaven!

Ingredienser

porsjoner
  • 1,2 kg skrei i skiver (halestykker)
  • 2 l vann
  • 1 dl salt
  • 1 ss eddik, 7 %
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1 ts hel pepper
  • 100 g frosne erter
  • 1 stk. finstrimlet vårløk
  • 1 stk. finstrimlet gulrot
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 0,5 ts chiliflakes

Karri- og kokossaus

  • 1 stk. løk
  • 1 stk. rød paprika
  • 2 ss olivenolje
  • 2 båter hvitløk
  • 1 bit tommelstor frisk ingefær
  • 1 ts malt spisskummen
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 3 ss mild karri
  • 2 bokser kokosmelk á 250 g
  • 2 dl fiske- eller kyllingkraft

Slik gjør du

Server retten rykende varm, gjerne med kokt ris eller byggris som tilbehør. 

bar