Sjokoladekjeks
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Dette er en lettlaget fristelse som faller i smak hos de aller, aller fleste! En porsjon deig gir 25-30 kjeks.
Ingredienser
porsjoner
-
125 g smør i biter -
1,5 dl sukker -
1,5 dl brunt sukker -
2 stk. egg -
2 ts vaniljesukker -
3 dl hvetemel -
5 dl lettkokte havregryn -
0,5 ts salt -
0,5 ts natron -
100 g hakket mørk sjokolade, 70% kakao -
100 g hakkede hasselnøtter
Slik gjør du
1. Bland alle ingrediensene, unntatt sjokolade og nøtter i en hurtigmikser og kjør det sammen til en deig. Ta deigen ut av miksebollen og bland inn sjokolade og nøtter for hånd.
2. Del deigen i to og rull den til to 4 cm tykke pølser. Legg pølsene kaldt i ca. 30 minutter.
3. Skjær pølsene i 1 cm tykke skiver og legg dem på bakepapir. Du kan også rulle kuler av deigen og legge dem på stekebrettet. Klem kulene ned med hånden.
4. Stek kjeksene ved 200 ºC i ca 10-12 minutter.