Sjokoladekjeks

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Dette er en lettlaget fristelse som faller i smak hos de aller, aller fleste! En porsjon deig gir 25-30 kjeks.

Ingredienser

porsjoner
  • 125 g smør i biter
  • 1,5 dl sukker
  • 1,5 dl brunt sukker
  • 2 stk. egg
  • 2 ts vaniljesukker
  • 3 dl hvetemel
  • 5 dl lettkokte havregryn
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts natron
  • 100 g hakket mørk sjokolade, 70% kakao
  • 100 g hakkede hasselnøtter

Slik gjør du

1. Bland alle ingrediensene, unntatt sjokolade og nøtter i en hurtigmikser og kjør det sammen til en deig. Ta deigen ut av miksebollen og bland inn sjokolade og nøtter for hånd.

2. Del deigen i to og rull den til to 4 cm tykke pølser. Legg pølsene kaldt i ca. 30 minutter.

3. Skjær pølsene i 1 cm tykke skiver og legg dem på bakepapir. Du kan også rulle kuler av deigen og legge dem på stekebrettet. Klem kulene ned med hånden.

4. Stek kjeksene ved 200 ºC i ca 10-12 minutter.