Sitron- og blåbærkake i langpanne
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
En enkel, men saftig kake med frisk og god sitronsmak er et godt alternativ til alle sjokoladekakene. Norske blåbær er supre å bruke i sesong, men store importblåbær duger også bra.
Ingredienser
porsjoner
-
250 g hvetemel -
2 ts bakepulver -
225 g sukker -
4 stk. egg -
225 g romtemperert smør -
3 ss melk -
revet skall av
3 stk. sitron -
250 g blåbær
Glasur:
-
200 g melis -
8 ss sitronsaft
Slik gjør du
- Bland alle de tørre ingrediensene i en miksebolle, og lag en fordypning i midten. Ha i egg, mykt smør, melk og sitronskall. Visp sammen til en glatt, tykk røre. Vend inn bærene.
- Hell røren i en liten langpanne (ca. 30x25 cm) kledd med bakepapir. Bruk en slikkepott til å jevne ut overflaten.
- Stek kaken midt i ovnen på 180 °C i 35-40 minutter, til kaken har hevet godt og er jevnt gyllen på toppen. Sjekk at kaken er gjennomstekt med en tynn trepinne eller kniv.
- Løsne kaken langs kanten av formen og hvelv den på en rist. Avkjøl helt.
- Visp sammen melis og det meste av sitronsaften til du har en glatt, blank glasur. Bre glasuren jevnt over kaken. Dryss sitronskall over kaken og pynt med masse friske spiselige blomster og blader, tynne sitronskiver og blåbær.
Vi har pyntet med nyutsprungne blåbærblader, som er vakkert lysegrønne. De er spiselige, men smaker ingenting. Er du heldig, blomstrer blåbærlyngen, og blomstene er også fine på pynte med. Kaken kan godt pyntes med andre spiselige blomster som ringblomst, kornblomst, pelargonia, blomkarse eller tusenfryd, og friske urter som mynte, sitronverbena eller sitronmelisse.