Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Schnitzel med spinatrisotto

Schnitzel med spinatrisotto

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g svinenakke
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør til steking
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 0,5 stk. sitron

Panering:

  • 2 ss hvetemel
  • 2 stk. egg
  • 5 dl panko brødkrum

Spinatrisotto:

  • 160 g arborioris (risottoris)
  • 2 stk. sjalottløk
  • 3 ss virgin olivenolje
  • 3 dl tørr hvitvin
  • 200 g frisk spinat
  • 1 ss smør
  • 70 g revet parmesan
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1651 kcal
Fett 88 g
Protein 66 g
Karbohydrater 124 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Risottoris er en rund, uvasket ris med mye stivelse. Stivelsen gjør at risen kan absorbere store mengder væske, og det er all væsken som gir risottoen den store smaken.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g svinenakke
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør til steking
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 0,5 stk. sitron

Panering:

  • 2 ss hvetemel
  • 2 stk. egg
  • 5 dl panko brødkrum

Spinatrisotto:

  • 160 g arborioris (risottoris)
  • 2 stk. sjalottløk
  • 3 ss virgin olivenolje
  • 3 dl tørr hvitvin
  • 200 g frisk spinat
  • 1 ss smør
  • 70 g revet parmesan
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1651 kcal
Fett 88 g
Protein 66 g
Karbohydrater 124 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Skal du lage risotto så raskt som mulig koker du opp kraften på forhånd og så sper du med varm kraft.

Vend  inn sjalottløk, smør og parmesan i risottoen, en liten skvis sitron på schnitzelen og du er klar for å servere.

Schnitzel med spinatrisotto

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.17300, server:MP-PRD-WEB13 05.12.2025 07:25:49