Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sarma

Sarma

Ingredienser

1  porsjoner

Gir 50-60 ruller.

  • ca. 600 g vinblader i lake (etter drenering)
  • 6 dl grøtris eller annen kortkornet ris
  • 1 dl olivenolje
  • 1 stk. løk
  • 1 ts malt allehånde
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 ts tørket mynte
  • 0,5 ts pul biber
  • 0,5 ts malt kanel
  • saft av 0,5 stk. sitron

Cacık:

  • 300 g tyrkisk eller gresk yoghurt
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ts tørket mynte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 33621 kcal
Fett 1060 g
Protein 1680 g
Karbohydrater 6704 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sarma, eller fylte vinblader, er en kjent tykrisk rett. Med krydret ris og myke vinblader, får du en smårett som fungerer like godt som forrett og som del av et større bord. Serveres med cacık, som er tyrkisk hvitløksyoghurt. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

Gir 50-60 ruller.

  • ca. 600 g vinblader i lake (etter drenering)
  • 6 dl grøtris eller annen kortkornet ris
  • 1 dl olivenolje
  • 1 stk. løk
  • 1 ts malt allehånde
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 ts tørket mynte
  • 0,5 ts pul biber
  • 0,5 ts malt kanel
  • saft av 0,5 stk. sitron

Cacık:

  • 300 g tyrkisk eller gresk yoghurt
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ts tørket mynte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 33621 kcal
Fett 1060 g
Protein 1680 g
Karbohydrater 6704 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Legg sarma på et stort fat, og skvis over litt sitronsaft. Server sammen med cacık.

Sarma

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.17300, server:MP-PRD-WEB15 05.12.2025 09:27:31