Rødbete- og rosépeppersalt

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Herlig rosa rødbete- og rosésalt kan brukes til en ekstra piff på alt fra poteter til biffen. Eller hva med å strø litt på toppen av et kokt egg. Det gi et ekstra løft både smaksmessig og visuelt. 

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. rødbete
  • 3 ss flaksalt eller grovt havsalt
  • 1 ts rosépepper

Slik gjør du

  1. Varm stekeovnen til 200 °C.
  2. Lag saltet: Riv rødbete grovt og klem så mye av saften som mulig i en liten bolle. Bruk
  3. plasthansker, så blir du ikke misfarget på hendene.
  4. Bland saltet med rødbetesaften og la stå og trekke en stund.
  5. Knus rosepepperkorn grovt i en morter og bland med saltet.
  6. Bre saltet ut på bakepapir på stekebrett. Sett brettet i ovnen i ca 10 minutter, til fuktigheten har fordampet. Oppbevar saltet i tett glass. Smuldre det med fingrene eller knus det i morter til ønsket konsistens.