Rødbete- og rosépeppersalt
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Herlig rosa rødbete- og rosésalt kan brukes til en ekstra piff på alt fra poteter til biffen. Eller hva med å strø litt på toppen av et kokt egg. Det gi et ekstra løft både smaksmessig og visuelt.
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. rødbete -
3 ss flaksalt eller grovt havsalt -
1 ts rosépepper
Slik gjør du
- Varm stekeovnen til 200 °C.
- Lag saltet: Riv rødbete grovt og klem så mye av saften som mulig i en liten bolle. Bruk
- plasthansker, så blir du ikke misfarget på hendene.
- Bland saltet med rødbetesaften og la stå og trekke en stund.
- Knus rosepepperkorn grovt i en morter og bland med saltet.
- Bre saltet ut på bakepapir på stekebrett. Sett brettet i ovnen i ca 10 minutter, til fuktigheten har fordampet. Oppbevar saltet i tett glass. Smuldre det med fingrene eller knus det i morter til ønsket konsistens.