Rødbet- og potet-tarte tatin

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Søstrene Tatin laget sin tarte med epler, vi lager vår med potet og rødbete. En super middagsrett, eller som tilbehør.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg kokte poteter
  • 0,5 kg ferdigkokt rødbete
  • 6 stk. små rødløk
  • 2 ss smør
  • 2 kvister frisk rosmarin
  • 1 ss sukker
  • 200 g fetaost
  • 1 pk butterdeig
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Legg butterdeigsplater til tining.
  2. Del kokte poteter og rødbeter i grove biter.
  3. Skjær løk i skiver og fres den myk og blank i smør. Grovhakk rosmarin. Tilsett rosmarin og sukker og fres videre et par minutter. Smak til med salt og pepper.
  4. Fordel løk i bunnen av en ildfast form (gjerne en springform fôret med bakepapir)
  5. Sett poteter og løk tett i tett i formen og press dem litt ned i løken.
  6. Legg butterdeigsplatene over hverandre slik at de danner en firkant. «Lim» dem sammen med litt vann. Kjevle ut butterdeig til et "lokk" som er ca. 1 cm større enn formen. Legg lokket på toppen av formen og trykk ned langs kantene. Prikk deigen med en gaffel.
  7. Varm ovnen til 200 °C. Sett formen midt i ovnen og stek i ca. 25-30 minutter, til butterdeigslokket har blåst seg opp og fått fin farge. Avkjøl den noen minutter før du snur den opp ned på et fat og fjerner formen forsiktig. Smuldre fetaosten mellom fingrene og dryss den over sammen med litt frisk rosmarin.

Server som selvstendig rett eller som tilbehør til kjøtt.