Ragù Bolognese

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Dette er en kjøttsaus laget på ekte italiensk vis. Passer utmerket både som saus til pasta bolognese, i lasagne og til andre gode velsmakende formål. Når sausen for koke lenge utvikler smaken seg til det uimotståelige.

 

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g kjøttdeig eller finhakket flatbiff av storfe
  • 4 ss nøytral olje til steking
  • 1 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 1 stk. gulrot
  • 1 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 2 bokser hermetiske tomater (helst plommetomat)
  • 0,5 dl rødvin
  • ca. 6 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 stk. laurbærblad
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Vask og finhakk gulrot og stilkselleri. 
  2. Stek kjøttdeigen i flere omganger i en varm panne med olje. Ha kjøttdeigen over i en gryte og ha i de finhakkede grønnsakene. Ha i tomater, rødvin, kjøttbuljong og laurbærblad.
  3. La det hele småkoke under lokk i ca. 1 ½ time. Tilsett mer væske om nødvendig. Smak til med salt og pepper.
I Bologna finhakker de kjøttet til den ekte bolognesen. Bytt ut kjøttdeig med flatbiff av storfe. Følg samme fremgangsmåte, men la Bolognesen koke lengre. Etter to timer er kjøttet veldig mørt. Tilsett mer væske om nødvendig.