Quinoakaker

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Nydelige vegetariske quinoakaker - like gode til middag som i matpakken. 

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca 10-12 quinoakaker

  • 2,5 dl rød quinoa
  • 2 dl lettkokte havregryn
  • 4 stk. egg
  • 200 g fetaost
  • 100 g frisk spinat
  • 2 stk. vårløk
  • 4 ss nøytral olje til steking

Slik gjør du

  1. Kok quinoa etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet og la den renne godt av seg i et dørslag. Avkjøl helt.
  2. Bland sammen quinoa, havregryn, egg, fetaost, grovkuttet spinat og finhakket vårløk. Smak til med litt salt og pepper. Sett kaldt i 30 minutter.
  3. Form runde kaker og legg dem på en asjett til all massen er brukt opp.
  4. Varm en stekepanne med olje og stek kakene 2-3 minutter på hver side, til de er gyllenbrune og sprø på utsiden.

Quinoakakene kan serveres på mange ulike måter, for eksempel i pitabrød med salat og dressing, som middagskaker med poteter og grønnsaker eller kalde i matpakkken.

Quinoa er en ettårig plante som stammer fra Sør-Amerika, der den dyrkes i fjellene fra Colombia i nord til Chile i sør. Quinoafrøene er glutenfrie og kan være hvite, røde eller svarte, og er rike på protein, fiber, B-vitaminer og mineraler.