Quinoakaker
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Nydelige vegetariske quinoakaker - like gode til middag som i matpakken.
Ingredienser
porsjoner
1 porsjon gir ca 10-12 quinoakaker
-
2,5 dl rød quinoa -
2 dl lettkokte havregryn -
4 stk. egg -
200 g fetaost -
100 g frisk spinat -
2 stk. vårløk -
4 ss nøytral olje til steking
Slik gjør du
- Kok quinoa etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet og la den renne godt av seg i et dørslag. Avkjøl helt.
- Bland sammen quinoa, havregryn, egg, fetaost, grovkuttet spinat og finhakket vårløk. Smak til med litt salt og pepper. Sett kaldt i 30 minutter.
- Form runde kaker og legg dem på en asjett til all massen er brukt opp.
- Varm en stekepanne med olje og stek kakene 2-3 minutter på hver side, til de er gyllenbrune og sprø på utsiden.
Quinoakakene kan serveres på mange ulike måter, for eksempel i pitabrød med salat og dressing, som middagskaker med poteter og grønnsaker eller kalde i matpakkken.
Quinoa er en ettårig plante som stammer fra Sør-Amerika, der den dyrkes i fjellene fra Colombia i nord til Chile i sør. Quinoafrøene er glutenfrie og kan være hvite, røde eller svarte, og er rike på protein, fiber, B-vitaminer og mineraler.