Potetsalat med stilkkapers

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Potetsalater kommer i utallige versjoner, og vi blir aldri lei av dem. Dette er en enkel og smakfull variant som blir ekstra god med små, norske nypoteter. Lag den gjerne i god tid før den skal serveres, så smakene får anledning til å blande seg. God til all slags grillmat og tapas.

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g vaskede nypotet med skall
  • 2 dl hele kalamataoliven
  • 2 dl kapers med stilk
  • 3 ss hakket frisk gressløk
  • 1 stk. rødløk i skiver
  • 10 stk. reddik i skiver
  • Saft av 1 stk. sitron
  • 1,5 dl olivenolje
  • 1 ss sukker
  • ca. 1 ts salt
  • ca. 1 ts grovkvernet pepper
  • 0,5 pk karse

Slik gjør du

  1. Vask poteter godt og kok dem hele med skallet på. Hell av kokevannet og la dem dampe seg tørre. Del dem om nødvendig i to eller fire.
  2. Bland resten av ingrediensene i en vid bolle og vend inn potetene. Smak til med mer krydder.
  3. Dryss over frisk karse eller andre urter rett før servering.