Portobellosopp med mais- og bønnefyll

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Portobellosoppen er en imponerende og vakker sopp med mild og fin smak. Vi har fylt den med mais og bønner og gratinert den med en god ost, og serverer den med litt frisk presset lime.  

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. portobellosopp
  • 2 ss olivenolje
  • 2 stk. vårløk
  • 1 boks hermetiske maiskorn (liten boks, 200g)
  • 1 boks hermetiske svarte bønner (liten boks, 290g)
  • 0,5 stk. paprika
  • 2,5 dl tacosaus
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 4 dråper tabasco
  • 2,5 dl revet ost
  • 2 ss hakket frisk koriander
  • 1 stk. lime

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  2. Brekk av stilkene på portobellosoppen og bruk en skje til å skrape ut det meste av skivene, slik at soppen blir som en skål. Pensle soppen utvendig med halvparten av oljen og plasser dem på et bakepapirkledt stekebrett.
  3. Hakk soppstilker og vårløk og stek dette i en varm stekepanne med olje til soppen faller sammen.  Bland inn mais, bønner, finhakket paprika og tacosaus. Smak til med salt, pepper og tabasco.
  4. Fyll soppen ca. halvfull med blandingen og dryss over med ost på toppen.
  5. Sett stekebrettet midt i ovnen og stek i 10-15 minutter, eller til osten har smeltet og er gyllen.
  6. Dryss over hakket koriander og server med lime.

Ønsker du å gjøre retten vegansk, kan du erstatte ost med et plantebasert alternativ. 

Server gjerne er frodig grønn salat og en frisk dressing til portobellosoppen.