Plommesyltetøy

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hjemmelaget plommesyltetøy av selvplukkede, søte plommer er raskt å lage, smaker vidunderlig og lokker fram minner om sommer og høst langt inn i vinteren

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg plomme
  • ca. 1 dl vann om nødvendig
  • 500 g syltesukker

Slik gjør du

  1. Del plommene i to og fjern steinene. Ha plommene i en kjele og kok opp. Tilsett litt vann om nødvendig. 
  2. La plommene koke på lav varme til de er helt myke (tiden varierer med plommesort).
  3. Tilsett sukker litt etter litt mens du rører hele tiden. Kok opp, senk temperaturen og la syltetøyet koke til det tykner.
  4. Hell syltetøyet på varme, rene og tørre glass og skru på lokk med en gang.
Syltesukker kan byttes ut med samme mengde vanlig hvitt sukker tilsatt syltepulver. Mengden syltepulver etter anvisning på pakken.

Syltetøyet er holdbart i minst 6 måneder. 

Har du flere plommer? Da kan du lage plommechutney som er godt tilbehør til ostefatet.