Plommeclafoutis

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Clafoutis er en slags ovnspannekake med bær eller frukt, tradisjonelt laget med mørke kirsebær og drysset med et fint dryss melis. Vi bruker det naturen har å by på i Norge, og fyller vår clafoutis med modne plommer og serverer den lun med selskap av lettvispet krem.

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g modne røde plomme
  • Saften av 0,5 stk. sitron

Røre:

  • 8 stk. egg
  • 5 dl kremfløte
  • 200 g sukker
  • 4 ss siktet hvetemel
  • 100 g malte mandler
  • 2 ss smør til formen
  • 1 ss melis til pynt

Slik gjør du

 

  1. Forvarm stekeovnen til 190 °C.
  2. Del plommer i to og fjern steinene. Press over sitronsaft for å forhindre at plommene blir brune.
  3. Visp sammen egg, fløte, sukker, hvetemel og malte mandler til en glatt og klumpfri røre.
  4. Smør bunnen og sidene i en form (ca. 20x30 cm) og legg i plommene med snittflaten ned. Hell røren forsiktig over. 
  5. Plasser formen midt i ovnen og stek clafoutisen i 25-30 minutter, eller til den har hevet seg og blitt vakkert gyllen på overflaten.

Dryss over melis og server med lettvispet krem.

Bytt gjerne ut plommene med modne kirsebær eller norske moreller.