Plommeclafoutis
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Clafoutis er en slags ovnspannekake med bær eller frukt, tradisjonelt laget med mørke kirsebær og drysset med et fint dryss melis. Vi bruker det naturen har å by på i Norge, og fyller vår clafoutis med modne plommer og serverer den lun med selskap av lettvispet krem.
Ingredienser
porsjoner
-
400 g modne røde plomme -
Saften av
0,5 stk. sitron
Røre:
-
8 stk. egg -
5 dl kremfløte -
200 g sukker -
4 ss siktet hvetemel -
100 g malte mandler -
2 ss smør til formen
-
1 ss melis til pynt
Slik gjør du
- Forvarm stekeovnen til 190 °C.
- Del plommer i to og fjern steinene. Press over sitronsaft for å forhindre at plommene blir brune.
- Visp sammen egg, fløte, sukker, hvetemel og malte mandler til en glatt og klumpfri røre.
- Smør bunnen og sidene i en form (ca. 20x30 cm) og legg i plommene med snittflaten ned. Hell røren forsiktig over.
- Plasser formen midt i ovnen og stek clafoutisen i 25-30 minutter, eller til den har hevet seg og blitt vakkert gyllen på overflaten.
Dryss over melis og server med lettvispet krem.
Bytt gjerne ut plommene med modne kirsebær eller norske moreller.