Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pizza med kjøttboller og oliven

Pizza med kjøttboller og oliven

Ingredienser

porsjoner

Pizzadeig:

  • 0,25 pk fersk gjær
  • 1,5 dl vann
  • 2 ss olivenolje
  • 200 g hvetemel eller tipo 0 pizzamel
  • 0,5 ts salt

Pizzasaus:

  • 0,25 båt finhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 boks grovhakkede hermetiske tomater
  • 0,5 ss tørket timian
  • 0,5 ss tørket oregano
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Kjøttboller:

  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts muskatblomme
  • 1 ss finhakket frisk salvie
  • 1 stk. egg
  • 2 ss margarin til steking

Topping:

  • 14 stk. oliven
  • 4 ss revet parmesan
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1041 kcal
Fett 52 g
Protein 67 g
Karbohydrater 69 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Deilig hjemmelaget italiensk pizza for to, toppet med tomatsaus, kjøttboller og oliven. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Pizzadeig:

  • 0,25 pk fersk gjær
  • 1,5 dl vann
  • 2 ss olivenolje
  • 200 g hvetemel eller tipo 0 pizzamel
  • 0,5 ts salt

Pizzasaus:

  • 0,25 båt finhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 boks grovhakkede hermetiske tomater
  • 0,5 ss tørket timian
  • 0,5 ss tørket oregano
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Kjøttboller:

  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts muskatblomme
  • 1 ss finhakket frisk salvie
  • 1 stk. egg
  • 2 ss margarin til steking

Topping:

  • 14 stk. oliven
  • 4 ss revet parmesan
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1041 kcal
Fett 52 g
Protein 67 g
Karbohydrater 69 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server gjerne en liten salat, gode tomater og litt ekstra parmesan til pizzaen. Mange foretrekker også å «krydre» med en ekstra god olivenolje. 

Pizzadeig elte

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.17300, server:MP-PRD-WEB14 05.12.2025 07:25:29