Osteboller med pulled pork
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Brasilianske osteboller - eller Pão de Queijo som de kalles i Brasil, er luftige små bakverk med en deilig ostesmak. Fyll bollene med pulled pork og bbq- saus eller nyt dem som de er.
Ingredienser
-
550 g pulled pork -
2 ss finhakket bladpersille
OSTEBOLLER:
-
200 g potet -
0,5 ts salt -
125 g maisenna -
2 ss rapsolje -
1 stk. egg -
100 g parmesan , revet -
0,25 ts salt
BARBEQUE-SAUS:
-
125 g ketchup -
60 g brunt sukker -
2 ss sterk kaffe -
0,5 ts tabasco
Slik gjør du
Denne oppskriften gir 12 osteboller. Vi har beregnet 2 per porsjon.
1. Lag bbq-saus. Løs opp sukker i varm kaffe. Tilsett ketchup og smak til med tabasco. La sausen stå en time før bruk.
2. Skrell potet og kutt i terninger. Ha terningene i en liten kjele, hell på vann til det dekker og tilsett salt. Kok poteten mør. Hell av kokevannet, og la poteten dampe i kjelen til vannet er fordampet.
3. Ha kokt potet i en kjøkkenmaskin, elt på middels hastighet til en deigaktig konsistens. Tilsett maizena (behold et par ss til utbaking), olje, egg og salt. Kjør til en jevn og glatt blanding. Rør til slutt inn revet parmesan.
4. Strø maizena på kjøkkenbenken. Hell deigen ut av bollen, kna den raskt sammen. Rull en lang pølse og del deigen i like store biter. Form bitene til runde boller med diameter på 3-4 cm og legg på et bakepapirkledd stekebrett. Sett brettet i stekeovn på 180 °C og stek i ca. 25 minutter.
5. Varm pulled pork etter anvisning på pakken, eller om du har tid lag den selv fra bunnen av.
Server ostebollene nystekte, da smaker de best. Fyll dem med pulled pork, bbq-saus og pynt med finhakket persille.