Osteboller med pulled pork

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Brasilianske osteboller - eller Pão de Queijo som de kalles i Brasil, er luftige små bakverk med en deilig ostesmak. Fyll bollene med pulled pork og bbq- saus eller nyt dem som de er. 

Ingredienser

porsjoner
  • 550 g pulled pork
  • 2 ss finhakket bladpersille

OSTEBOLLER:

  • 200 g potet
  • 0,5 ts salt
  • 125 g maisenna
  • 2 ss rapsolje
  • 1 stk. egg
  • 100 g parmesan , revet
  • 0,25 ts salt

BARBEQUE-SAUS:

  • 125 g ketchup
  • 60 g brunt sukker
  • 2 ss sterk kaffe
  • 0,5 ts tabasco

Slik gjør du

Denne oppskriften gir 12 osteboller. Vi har beregnet 2 per porsjon.

1. Lag bbq-saus. Løs opp sukker i varm kaffe. Tilsett ketchup og smak til med tabasco. La sausen stå en time før bruk.

2. Skrell potet og kutt i terninger. Ha terningene i en liten kjele, hell på vann til det dekker og tilsett salt. Kok poteten mør. Hell av kokevannet, og la poteten dampe i kjelen til vannet er fordampet.

3. Ha kokt potet i en kjøkkenmaskin, elt på middels hastighet til en deigaktig konsistens. Tilsett maizena (behold et par ss til utbaking), olje, egg og salt. Kjør til en jevn og glatt blanding. Rør til slutt inn revet parmesan. 

Tilsett gjerne ulike krydderurter. Du får da variasjon i både smak og utseende.

4. Strø maizena på kjøkkenbenken. Hell deigen ut av bollen, kna den raskt sammen. Rull en lang pølse og del deigen i like store biter. Form bitene til runde boller med diameter på 3-4 cm og legg på et bakepapirkledd stekebrett. Sett brettet i stekeovn på 180 °C og stek i ca. 25 minutter.  

5. Varm pulled pork etter anvisning på pakken, eller om du har tid lag den selv fra bunnen av.

Server ostebollene nystekte, da smaker de best. Fyll dem med pulled pork, bbq-saus og pynt med finhakket persille.  

Originalt brukes det Tapioca mel i ostebollene. Siden Tapioca mel kan være vanskelig å få tak i, har vi valgt å bruke mer tilgjengelige råvarer.