Marinerte sjampinjonger

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Friske sjampinjonger og aromasopp er alltid tilgjengelige i butikken, og er gode å marinere med hvitløk og urter. I soppsesongen kan du gjøre det samme med for eksempel kantareller. En nydelig liten tapasrett, eller som tilbehør til grillet svin- eller storfekjøtt. 

Ingredienser

  • 1 kg frisk sjampinjong
  • 2 stk. vårløk
  • 3 båter hvitløk
  • 2 kvister frisk rosmarin
  • 5 kvister frisk timian
  • saften av 1 stk. sitron
  • 2 dl olivenolje

Slik gjør du

  1. Børst bort jordrester av soppen, og del dem i mindre biter (i to eller fire, avhengig av størrelsen). Ha soppen i et dørslag og skyll godt.
  2. Hell soppen i en vid kjele og damp den på middels varme til soppen endrer farge og gir fra seg væske. Rør om av og til, og la soppen koke i ca. 10 minutter.
  3. Hell av det meste av væsken. Skjær vårløk i tynne ringer og grovhakk hvitløk og urter. Bland soppen med vårløk, hvitløk, urter, sitronsaft og olivenolje. Smak til med salt og pepper, og hell i en skål. Avkjøl og sett kaldt til servering.

Du kan også ha soppen på godt rengjorte glass og fylle opp med olje så det dekker godt. Skru på lokk og sett glassene mørkt og kaldt, så holder de seg i minst en måned.