Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Manti tyrkisk pasta

Manti - tyrkisk pasta

Ingredienser

porsjoner

Dumplingsdeig:

  • 100 g durumhvete
  • 100 g ekstra finmalt pizzamel eller hvetemel
  • 1 stk. egg
  • 1 ts salt
  • ca. 0,5 dl vann

Dumplingsfyll:

  • 200 g kjøttdeig
  • 0,5 stk. løk
  • 4 stilker bladpersille
  • 0,25 ts malt spisskummen
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,25 ts pul biber

Yoghurt:

  • 4 dl tyrkisk eller gresk yoghurt
  • 1 båt hvitløk

Topping:

  • 50 g smør
  • 1 ts pul biber
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 849 kcal
Fett 37 g
Protein 48 g
Karbohydrater 86 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Mantı er små, håndlagde tyrkiske dumplings fylt med krydret kjøttdeig. De serveres tradisjonelt med en frisk yoghurt og toppes med smeltet chilismør. Ekte comfort food, og en klassiker fra tyrkisk hjemmekjøkken.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Dumplingsdeig:

  • 100 g durumhvete
  • 100 g ekstra finmalt pizzamel eller hvetemel
  • 1 stk. egg
  • 1 ts salt
  • ca. 0,5 dl vann

Dumplingsfyll:

  • 200 g kjøttdeig
  • 0,5 stk. løk
  • 4 stilker bladpersille
  • 0,25 ts malt spisskummen
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,25 ts pul biber

Yoghurt:

  • 4 dl tyrkisk eller gresk yoghurt
  • 1 båt hvitløk

Topping:

  • 50 g smør
  • 1 ts pul biber
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 849 kcal
Fett 37 g
Protein 48 g
Karbohydrater 86 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Pynt gjerne med ekstra bladpersille og et dryss pul biber.

Manti tyrkisk pasta

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.17300, server:MP-PRD-WEB11 05.12.2025 09:30:50