Lumumba - varm kakao med rom

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Patrice Lumumba var president i Kongo i 1960, og led en grusom skjebne. Hvorfor denne deilige, varmende kakaodrikken med rom har fått navn etter ham er uvisst. Server den like gjerne i høye glass som i dype krus.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 l melk
  • 5 ss sukker
  • 5 ss kakaopulver
  • 1,5 dl mørk rom
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ts kakaopulver til pynt

Slik gjør du

  1. Bland kakao, sukker og halvparten av melken i en kjele og varm opp. Visp godt, slik at kakaopulver og sukker løser seg opp i melken.
  2. Tilsett resten av melken og varm opp til kakaoen ryker kraftig (til en temperatur på 65-70 °C).
  3. Pisk kremfløte til krem.
  4. Fordel rom i høye glass eller dype krus og hell den varme kakaoen over. Topp med en skje pisket krem og et lite dryss kakao og server.