Kylling med karamellisert appelsin

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Har du noen gang tenkt på sukker som krydder? I denne kyllingretten er sukkeret karamellisert, og er med på å krydre kyllinglårene sammen med frisk appelsinsaft, hvitløk og urter. Resultatet er fantastisk smakfullt og mørt kjøtt.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kyllinglår naturell
  • 5 ss sukker
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 stk. løk
  • 4 stk. appelsin
  • 2 kvister frisk rosmarin
  • 12 båter hvitløk
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 1 stk. hønsebuljongterning
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Del kyllinglårene i to ved leddet. Tørk dem godt med litt kjøkkenpapir.
  2. Hell sukker og olje i en sauteringspanne eller dyp stekepanne og la det karamellisere på middels varme uten å røre i det. Pass på at det ikke blir brent.
  3. Finhakk løk. Ha løken i karamellen i 30 sekunder, og legg deretter i kyllingbitene. Vend på bitene, så de får farge på alle sider.
  4. Riv skallet fint av halvparten av appelsinene og press juicen av alle. Ha appelsinjuice, og -skall, rosmarin, hvitløk, balsamico og buljong i pannen. Krydre med salt og pepper. Kok opp, sett på lokk og senk varmen. La kyllingen trekke på lav varme i 20-30 minutter, eller til den er gjennomstekt.

Server kyllinglårene med godt brød eller salat og ris.

4 appelsiner tilsvarer ca. 2 ½ dl appelsinjuice. Om du ikke har tid til å presse saft av appelsiner, kan du godt bruke ferdig appelsinjuice og kutte ut revet skall.