Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Knuste poteter

Knuste poteter

Ingredienser

porsjoner
  • 12 stk. mellomstore potet (eller rester av kokt potet)
  • 2 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 50 g revet parmesan
  • 2 ss hakket bladpersille

Urtesmør:

  • 150 g romtemperert smør
  • skall fra 0,5 stk. sitron
  • 0,5 pk hakket bladpersille
  • 2 ts chilipaste (sambal oelek)
  • 3 stk. båter hvitløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 347 kcal
Fett 27 g
Protein 7 g
Karbohydrater 18 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Knuste og sprø poteter med urtesmør er perfekt tilbehør til middagen eller kan serveres alene som en digg snacks. Knuste poteter er også en super måte å bruke opp kokte poteter fra gårsdagens middag. Potetene blir crunchy på utsiden og får en myk og god kjerne. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 12 stk. mellomstore potet (eller rester av kokt potet)
  • 2 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 50 g revet parmesan
  • 2 ss hakket bladpersille

Urtesmør:

  • 150 g romtemperert smør
  • skall fra 0,5 stk. sitron
  • 0,5 pk hakket bladpersille
  • 2 ts chilipaste (sambal oelek)
  • 3 stk. båter hvitløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 347 kcal
Fett 27 g
Protein 7 g
Karbohydrater 18 g

Slik gjør du

Bruk gjerne rester av kokte poteter.

trinn du kan merke av

Du kan også bruke kokte poteter fra en tidligere middag. Knus dem, pensle med olje  og stek til de er gjennomvarme og sprø på utsiden. Du kan fint bruke airfryer, så lenge du får plass i kurven.

Juster mengde chilipaste etter hvor spicy du liker det.

Server knuste poteter som en egen rett med dip, eller som tilbehør til grillmaten. 

Knuste poteter

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.17300, server:MP-PRD-WEB13 05.12.2025 06:52:44