Kikertpannekaker - Socca
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
I Frankrike heter disse kikertpannekakene socca, og i Italia heter de farinata. De er enkle og raske å lage, og kan toppes med hva du vil. Her har vi brukt pære, fetaost og honning. Du kan enkelt gjøre den helt vegansk ved å bytte ut fetaost med et vegansk alternativ.
Ingredienser
porsjoner
-
2,5 dl kikertmel -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
4 ss olivenolje -
4 dl vann
Fyll:
-
1 stk. pære -
150 g fetaost eller en vegansk ost -
0,5 pose blandet babybladsalat -
4 ss lønnesirup eller flytende honning
Slik gjør du
- Forvarm stekeovnen til høyest mulig temperatur. Plasser en støpejernspanne eller annen passende metallform i stekeovnen.
- Visp sammen kikertmel, salt og pepper i en bolle. Visp inn 2/3 av vannet og halvparten av oljen til du har en glatt røre. Sett til side så røren får svelle i 20 minutter.
- Bland inn resten av vannet. Røren skal ha konsistens som pannekakerøre.
- Ta den varme stekepannen ut av stekeovnen og hell resten av oljen i pannen. Hell all røren i pannen og sett den tilbake i stekeovnen.
- Stek soccaen i 15 minutter, til den er fast og begynner å bli gyllen langs kanten.
- Ta stekepannen ut av stekeovnen og sett på grillelementet.
- Pensle soccaen med litt olje og sett den tilbake under grillelementet til den er mørkt gyllen på overflaten.
- Bruk en stekespade og løft soccaen over på et fat eller skjærfjøl eller server den som den er i panna. Topp med pære skåret i båter, revet fetaost, salat og lønnesirup.