Kikertpannekaker - Socca

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

I Frankrike heter disse kikertpannekakene socca, og i Italia heter de farinata. De er enkle og raske å lage, og kan toppes med hva du vil. Her har vi brukt pære, fetaost og honning. Du kan enkelt gjøre den helt vegansk ved å bytte ut fetaost med et vegansk alternativ.

Ingredienser

porsjoner
  • 2,5 dl kikertmel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 4 ss olivenolje
  • 4 dl vann

Fyll:

  • 1 stk. pære
  • 150 g fetaost eller en vegansk ost
  • 0,5 pose blandet babybladsalat
  • 4 ss lønnesirup eller flytende honning

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til høyest mulig temperatur. Plasser en støpejernspanne eller annen passende metallform i stekeovnen.
  2. Visp sammen kikertmel, salt og pepper i en bolle. Visp inn 2/3 av vannet og halvparten av oljen til du har en glatt røre. Sett til side så røren får svelle i 20 minutter.
  3. Bland inn resten av vannet. Røren skal ha konsistens som pannekakerøre.
  4. Ta den varme stekepannen ut av stekeovnen og hell resten av oljen i pannen. Hell all røren i pannen og sett den tilbake i stekeovnen.
  5. Stek soccaen i 15 minutter, til den er fast og begynner å bli gyllen langs kanten.
  6. Ta stekepannen ut av stekeovnen og sett på grillelementet.
  7. Pensle soccaen med litt olje og sett den tilbake under grillelementet til den er mørkt gyllen på overflaten.
  8. Bruk en stekespade og løft soccaen over på et fat eller skjærfjøl eller server den som den er i panna. Topp med pære skåret i båter, revet fetaost, salat og lønnesirup.