Hvordan grille flintstek

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En flintstek rekker normalt til to personer og blir saftig, mør og smakfull om du griller den riktig. Lag noen snitt i svoren slik at den ikke krøller seg under grilling. Dette gjelder for både naturell og marinert utgave.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. flintstek
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 ss nøytral olje til pensling

Slik gjør du

1. Tørk av flintsteken med litt kjøkkenpapir.

2. Bruk en skarp kniv og skjær noen snitt i fettranden/svoren på flintsteken, slik at du unngår at den krøller seg under grilling.

3. Krydre med salt og pepper eller krydder etter egen preferanse. Pensle flintsteken med litt olje på begge sider.

Mange liker å krydre flintstekene med litt ekstra smakfullt krydder. Erstatt da salt og pepper med krydderblandingen du skal bruke. Krydderblandinger inneholder som oftest både salt og pepper.

4. Grill flintsteken på direkte varme i 2-3 minutter på hver side. Legg den til sides på indirekte varme når de har fått en fin grillfarge, sett om mulig på lokk og grill i ytterligere 10-15 minutter. Snu ofte for jevnt resultat. Pensle eventuelt med en grillsaus eller glaze når det nærmer seg servering.

Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".

 5. Del flintsteken i 2 eller 4 stykker og spis den som en biff, eller skjær den i skiver som en stek.

Server flintsteken med godt tilbehør, som for eksempel en god potetsalat, mais, grillede småtomater og hjemmelaget BBQ-saus.