Hvitvinsdampede blåskjell
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Blåskjell er noe av det enkleste i hele verden å tilberede. I tillegg er det sommermat av himmelsk kaliber. Skal du plukke blåskjell selv bør du først sjekke om det er trygt å plukke blåskjell der du er.
Ingredienser
porsjoner
-
1 kg friske blåskjell -
1 dl hvitvin -
3 båter hakket hvitløk -
2 stk. finhakket sjalottløk -
3 ss olivenolje -
1 ss hakket bladpersille
Slik gjør du
- Skyll og vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem, eller skjell som er skadet.
- Fres hakket sjalottløk og hvitløk i olivenolje i en gryte. Tilsett blåskjell og hvitvin, legg på lokk og damp til skjellene åpner seg.
- Dryss over hakket persille og server med godt brød.