Hvitvinsdampede blåskjell

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Blåskjell er noe av det enkleste i hele verden å tilberede. I tillegg er det sommermat av himmelsk kaliber. Skal du plukke blåskjell selv bør du først sjekke om det er trygt å plukke blåskjell der du er. 

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg friske blåskjell
  • 1 dl hvitvin
  • 3 båter hakket hvitløk
  • 2 stk. finhakket sjalottløk
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss hakket bladpersille

Slik gjør du

  1. Skyll og vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem, eller skjell som er skadet.
  2. Fres hakket sjalottløk og hvitløk i olivenolje i en gryte. Tilsett blåskjell og hvitvin, legg på lokk og damp til skjellene åpner seg.
  3. Dryss over hakket persille og server med godt brød.