Hvit bønnepuré

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Store, hvite bønner – de kalles også butterbeans eller limabønner – er supre å lage puré av. Knallgodt og anvendelig både til kos og som pålegg.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 boks hermetiske limabønner (butter beans)
  • finrevet skall og saft av 0,5 stk. sitron
  • 1 båt hakket hvitløk
  • 1 ss tahini
  • 0,5 ts malt koriander
  • 1 ts salt
  • 0,5 dl olivenolje
  • 2 ss hakket bladpersille

Slik gjør du

  1. Skyll bønner godt og ha dem i en hurtigmikser med sitronskall og -saft, hvitløk, tahini og malt koriander. Kjør mikseren til bønnene er helt most. Spe med olje til du har en kremete, glatt masse. Smak til med salt og kvernet pepper.
  2. Oppbevar kaldt til servering. Holdbar i kjøleskap i 5-7 dager.
Pureen kan godt lages med andre smaker. Prøv for eksempel med røkt paprikapulver og rosmarin, eller bland den med litt tomatpure og smak til med finhakket timian. En helt nøytral bønnepuré er nydelig til for eksempel tynne skiver spekeskinke eller fenalår.