Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Høstlig lammegryte med rotgrønnsaker

Høstlig lammegryte med rotgrønnsaker

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g benfritt lammekjøtt i terninger
  • 2 ss margarin til steking
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 6 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 2 stk. gulrot i biter
  • 1 stk. purre i strimler
  • 1 stk. sellerirot i biter
  • 2 stk. pastinakk i biter
  • 100 g grønnkål i tynne strimler
  • 1,5 ss maisenna utrørt i litt kaldt vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 562 kcal
Fett 33 g
Protein 42 g
Karbohydrater 14 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det kan ikke gå galt når du blander ferskt lammekjøtt og rotgrønnsaker i en gryte, og lar det kose seg sammen over varmen til kjøttet er mørt. Perfekt til mørke høstkvelder!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g benfritt lammekjøtt i terninger
  • 2 ss margarin til steking
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 6 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 2 stk. gulrot i biter
  • 1 stk. purre i strimler
  • 1 stk. sellerirot i biter
  • 2 stk. pastinakk i biter
  • 100 g grønnkål i tynne strimler
  • 1,5 ss maisenna utrørt i litt kaldt vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 562 kcal
Fett 33 g
Protein 42 g
Karbohydrater 14 g

Slik gjør du

1. Brun kjøtt raskt i en varm gryte med margarin, krydre med salt og pepper. Hell over kraft. Kok opp, senk varmen og la kjøttet trekke i ca. 40 minutter. Skum godt av.

2. Tilsett grønnsaker og kok videre i 15-20 minutter.

3. Rør maisenna ut i litt kaldt vann. Tilsett blandingen i gryten i en tynn stråle under omrøring. Kok opp. Smak til med salt og pepper.  

Server med kokte poteter eller potetmos.

Rester av høstgryten kan du servere som suppe/suppegryte dagen etter. Spe med litt kraft og varm forsiktig opp. Smak til med krydder, og legg en klatt rømme eller gresk yoghurt på toppen.

 

Istedet for benfritt grytekjøtt av lam kan du bruke benfritt kjøtt fra fårestek. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11780, server:MP-PRD-WEB12 13.10.2024 16:29:54