Hasselbackgresskar
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Flaskegresskar som er bakt med nøttecrumble og toppet med litt friske urter smaker herlig som tilbehør til høstens lammeretter, eller som en snack-rett sammen med en god salat.
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. flaskegresskar -
20 g smør
Nøttecrumble:
-
40 g smør -
0,5 dl brunt sukker -
0,5 dl hvetemel -
30 g hakkede pecannøtter -
0,25 ts pepper
Slik gjør du
- Skrell gresskar, del i to og skrap ut frø. Legg gresskarene med snittsiden ned. Skjær dem i tynne skiver, men ikke helt gjennom - de skal henge sammen i bunnen.
- Legg gresskarene over i en ildfast form. Smelt smør og hell det jevnt over gresskarene.
- Smelt smør til nøttecrumble i en kjele. Ha i brunt sukker, mel og nøtter. Rør godt, til alt er blandet. Fordel blandingen over gresskarene.
- Sett formen inn på midterste rille i ovnen på 200 °C og stek i 20-25 minutter, til gresskarene har blitt myke og fått en gyllen og fin farge.
Dryss over litt pepper og friske urter eller spirer ved servering.
Butternut squash, butternutgresskar eller flaskegresskar er ulike navn som blir brukt om gresskaret som er formet som en avlang pære. Butternut blir 20-30 cm lang, skallet er lys gult og er ikke så tykt som hos kjempegresskar. Fruktkjøttet er oransje, søtt og velsmakende.
Kilde: Frukt.no