Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hasselbackgresskar

Hasselbackgresskar

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. flaskegresskar
  • 20 g smør

Nøttecrumble:

  • 40 g smør
  • 0,5 dl brunt sukker
  • 0,5 dl hvetemel
  • 30 g hakkede pecannøtter
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 679 kcal
Fett 37 g
Protein 10 g
Karbohydrater 69 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Flaskegresskar som er bakt med nøttecrumble og toppet med litt friske urter smaker herlig som tilbehør til høstens lammeretter, eller som en snack-rett sammen med en god salat.  

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. flaskegresskar
  • 20 g smør

Nøttecrumble:

  • 40 g smør
  • 0,5 dl brunt sukker
  • 0,5 dl hvetemel
  • 30 g hakkede pecannøtter
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 679 kcal
Fett 37 g
Protein 10 g
Karbohydrater 69 g

Slik gjør du

  1. Skrell gresskar, del i to og skrap ut frø. Legg gresskarene med snittsiden ned. Skjær dem i tynne skiver, men ikke helt gjennom - de skal henge sammen i bunnen.
  2. Legg gresskarene over i en ildfast form. Smelt smør og hell det jevnt over gresskarene.
  3. Smelt smør til nøttecrumble i en kjele. Ha i brunt sukker, mel og nøtter. Rør godt, til alt er blandet. Fordel blandingen over gresskarene.
  4. Sett formen inn på midterste rille i ovnen på 200 °C og stek i 20-25 minutter, til gresskarene har blitt myke og fått en gyllen og fin farge.

 Dryss over litt pepper og friske urter eller spirer ved servering.

 

Butternut squash, butternutgresskar eller flaskegresskar er ulike navn som blir brukt om gresskaret som er formet som en avlang pære. Butternut blir 20-30 cm lang, skallet er lys gult og er ikke så tykt som hos kjempegresskar. Fruktkjøttet er oransje, søtt og velsmakende. 

Kilde: Frukt.no

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Spis gresskar på Halloween

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB13 15.12.2024 20:42:46