Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gulrotkake pannekake med ostekrem

Gulrotkake-pannekake med ostekrem

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 12 tykke, store pannekaker.

Pannekakerøre:

  • 6 dl hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts malt kanel
  • 2 ss sukker
  • 5 dl melk eller kulturmelk/kefir
  • 4 stk. egg
  • 100 g smeltet smør
  • 2 stk. gulrot (bruk den fine delen på rivjernet)
  • 2 ss smør (til steking)

Ostekrem:

  • 100 g romtemperert smør
  • 100 g melis
  • 100 g romtemperert kremost naturell

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hva er vel bedre enn nystekte pannekaker på tur? Med gulrot og kanel i røra og ostekrem på toppen får de smaken av gulrotkake. En ekte luksusdessert ute i det fri. Røre og krem kan lages ferdig hjemme og tas med i sekken, og pannekakene er like gode å lage og nyte hjemme.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 12 tykke, store pannekaker.

Pannekakerøre:

  • 6 dl hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts malt kanel
  • 2 ss sukker
  • 5 dl melk eller kulturmelk/kefir
  • 4 stk. egg
  • 100 g smeltet smør
  • 2 stk. gulrot (bruk den fine delen på rivjernet)
  • 2 ss smør (til steking)

Ostekrem:

  • 100 g romtemperert smør
  • 100 g melis
  • 100 g romtemperert kremost naturell

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Smakstips: Du kan gjerne tilsette litt revet sitronskall eller limeskall i røra for ekstra friskhet.

Gulrotkake pannekake med ostekrem

Du kan steke pannekakene ferdig hjemme og ta dem med i en boks, så er det bare å toppe med ostekremen når de skal spises.

… og du, disse pannekakene er også nydelige å lage og servere hjemme, hvis du vil kose deg litt ekstra inne.

Gulrotkake pannekake med ostekrem

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.17300, server:MP-PRD-WEB12 05.12.2025 07:47:33