Gulrotkake med ostekrem
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Gulrotkake med ostekrem er både saftig og godt, og ostekremen på toppen er uimotståelig! Gulrotkake i langpanne er ypperlig å ta med til skoleavslutninger, dugnader og festlige lag.
Ingredienser
20 porsjoner
-
6 stk. egg -
4 dl sukker -
3,5 dl soyaolje , eller annen smaksnøytral olje -
500 g gulrot -
6 dl hvetemel -
1 ss bakepulver -
1 ts malt kanel
Ostekrem:
-
200 g kremost naturell -
200 g mykt smør -
200 g melis
Til pynt:
-
1 stk. gulrot
Slik gjør du
- Bland sammen egg, sukker og olje i en stor bolle.
- Riv gulrot fint, og ha revet gulrot i bollen.
- Sikt mel, bakepulver og kanel, og ha det i bollen. Bland røren godt sammen.
- Kle en liten langpanne, ca. 25 x 30 cm med bakepapir. Hell røren over i pannen.
- Sett kaken nederst i ovnen på 180 °C og stek i ca. 45 minutter. Stikk en trepinne i midten av kaken og sjekk om kaken er ferdig stekt. Hvis det ikke fester seg noe til pinnen er kaken ferdig.
- Legg en rist over formen og snu kaken rundt. Løft av formen og fjerne bakepapiret. La kaken avkjøle på risten.
- La smøret til glasuren bli romtemperert, slik at det har samme konsistens som kremosten. Pisk kremost, smør og melis med håndmikser eller i hurtigmikser til du får en glatt krem med smørbar konsistens.
- Bre ostekremen over kaken og pynt eventuelt med gulrotstrimler.
Gulrotstrimler lager du enkelt med en potetskreller. Legg dem i isvann, så holder de seg godt til du skal pynte kaken.
Vi har samlet mange gode langpannekaker på en samleside, slik at det skal være enkelt for deg å velge.