Grove vafler med byggmel

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

I denne vaffelrøren har vi både byggmel og byggryn, det metter og gir god smak til vaffelrøren. Ta med ferdigstekte vafler på tur, eller lag røren, hell den på en flaske og ta med. Så kan du steke vaflene på bålet. Oppskriften gir ca. 8 plater.

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g byggmel
  • 4 ss sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts malt kardemomme
  • 4 dl melk , gjerne kulturmelk eller kefir
  • 4 stk. egg
  • 50 g smør

Til servering:

  • 4 ss yoghurt naturell
  • 200 g bringebær
  • 1 ss melis (kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. Hell mel, sukker, bakepulver og kardemomme i en bolle.
  2. Spe på med 1/3 av melken om gangen. Rør godt mellom hver gang for å unngå klumper.
  3. Visp inn egg.
  4. Smelt smør og ha smøret i bollen.

Du kan også blande inn 100 g bløtlagte byggryn i røra for mer konsistens på vaflene. Eller bruke opp rester av byggrynsgrøt eller havregrøt om du har det.

  1. La røren stå og svelle minst 1/2 time før steking.
  2. Stek vaflene til de er gylne og sprø. Avkjøl på rist.

Server vaflene med litt yoghurt naturell og friske bringebær. Pynt eventuelt med et lite melisdryss.